Bestseller fjerner modebrand fra kinesisk marked

Svære markedsforhold og svigtende salg har ført til, at kinesisk Bestseller-selskab lukker ned for kendt brand, skriver Børsen.
Anders Holch Povlsen ejer det kinesiske Bestseller-selskab, Bestseller Fashion Group China, sammen med Allan Warburg og Dan Friis. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH
Anders Holch Povlsen ejer det kinesiske Bestseller-selskab, Bestseller Fashion Group China, sammen med Allan Warburg og Dan Friis. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Det kinesiske Bestseller-selskab, Bestseller Fashion Group China, har valgt at fjerne brandet Selected fra det kinesiske marked, hvor mærket har haft 1300 fysiske butikker, skriver Børsen.

Selected udgør i dag 15 pct. af omsætningen i den kinesiske Bestseller-forretning, hvor hovedmærkerne tæller Only, Vero Moda og Jack & Jones, men ved udgangen af juli lukker man helt ned for driften af Selected i Kina.

“Hovedårsagen til lukningen af Selected er, at vi manglede 400.000 konsumentkøb i offline retail-butikker for at opnå break-even i år 2022. Efter de første fire måneders drift i år har vi konkluderet, at vi ikke ville være i stand til at opnå den målsætning,” skriver Dan Friis, der sammen med Anders Holch Povlsen og Allan Warburg ejer det kinesiske selskab, i en mail til Børsen.

Bestseller Fashion Group China er et selvstændigt selskab, og beslutningen om at lukke ned for Selected-brandet i Kina får ikke konsekvenser i Danmark eller andre lande, hvor udviklingen for mærket generelt er positiv, fortæller Kasper Reggelsen, der er kommunikationschef i Bestseller-koncernen.

Bestseller investerer i laboratorie-dyrket læder

Modefirmaer går foran i cirkulær omstilling – men lønsomheden har lange udsigter

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også