Familieejet designhus tjener penge som aldrig før

Rosendahl Design Group solgte i 2021 knivbrandet Global, mens omsætningstallene for første gang rundede 600 mio. kr. Designhuset skruer op for investeringerne i 2022 på trods af bekymringer for verdenssituationen.
Foto: Rosendahl/PR
Foto: Rosendahl/PR

Både målt på omsætning og resultat af primær drift var der i 2021 tale om et rekordår for Rosendahl Design Group.

Ifølge en pressemeddelelse fra selskabet steg omsætningen til 657 mio. kr. i 2021 mod 574 mio. kr. i 2020. Resultatet af primær drift (EBITDA) har i en årrække været nedadgående, mens den i 2020 steg en smule, men i 2021 blev den mere end fordoblet fra 44 mio. kr. til 103 mio. kr.

”Med en revitalisering af vores danske designklassikere har vi genskabt organisk vækst for andet år i træk, sideløbende med at vi har optimereret vores interne processer og effektiviseret driften markant,” udtaler adm. direktør Mette Maix i meddelelsen.

Et sted, hvor Rosendahl gik tilbage i 2021, var på antallet af brands, hvor designhuset gik fra ni til otte efter frasalget af knivmærket Global. Det skete ifølge selskabet som led i Rosendahls ambition om at fokusere på danske brands.

Selvom 2021 bød på vækst for Rosendahl, er der i designhuset en stigende bekymring for den aktuelle verdenssituation. Her peger Mette Maix særligt på krigen i Ukraine, energiprisernes himmelflugt, en udfordret forsyningskæde og ændret forbrugeradfærd.

”Jeg er tryg ved, at vi i Rosendahl Design Group er parate til at imødegå udfordringerne. Vi tager vores agilitet og handlekraft fra de seneste to år med os og fortsætter vores fokus på hele tiden at tilpasse os de konstante ændringer, der synes at være blevet en uomgængelig del af at drive virksomhed,” siger Mette Maix.

Ifølge direktøren skruer designhuset ”betydeligt op for investeringsniveauet inden for blandt andet digitalisering og international ekspansion”.

”Vi reinvesterer markant i forretningen, og vi forventer fortsat vækst trods turbulens på den korte bane,” udtaler Mette Maix.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også