Normal-direktør kritiserer selskaber for rekordregnskaber i en tid med prisstigninger

Det hænger ikke sammen, at selskaber i øjeblikket præsenterer rekordregnskaber, samtidig med at de beklager sig over prisstigninger, siger Normal-direktør til Børsen.
Arkivfoto. | Foto: Charlotte de la Fuente/JPA
Arkivfoto. | Foto: Charlotte de la Fuente/JPA

Torben Mouritsen, der er adm. direktør i butikskæden Normal, undrer sig over, at en lang række virksomheder præsenterer flotte regnskaber, når de samtidig beklager sig over prisstigninger, skriver Børsen.

Ifølge Normal-direktøren hænger det ikke sammen, hvis kunderne betaler ekstra for varer, og at den ekstra indtjening blot går direkte ned på virksomhedernes bundlinjer.

”Hvis alle led i værdikæden er enige om at sætte prisen lige meget op, så tjener alle mere, så længe kunden bliver ved med at købe det samme. Men i sidste ende lander regningen ude ved forbrugeren, og det er med til, at inflationen stiger endnu mere. Og det er naturligvis ikke godt,” siger Torben Mouritsen til Børsen.

Han fortæller, at Normal forsøger at holde priserne i ro over for kunderne og derfor må tage et tab på bruttoavancen i øjeblikket, men at kæden har de langsigtede briller på og ville have ”en dårlig smag i munden”, hvis selskabet præsenterede et rekordregnskab på baggrund af højere priser i butikkerne.

HK om Sallings brug af fleksible kontrakter: ”Omfanget overgår min fantasi”

Skatepro omsætter for rekordmange millioner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også