DetailWatch

Ukraines ambassadør kritiserer Ecco for at blive i Rusland

Det er ifølge Ukraines ambassadør i Danmark helt uacceptabelt, at danske selskaber som Ecco fortsætter deres forretninger i Rusland.

Mykhailo Vydoinyk er Ukraines ambassadør i Danmark. | Foto: Gregers Tycho/IND

Mykhailo Vydoinyk, der er Ukraines ambassadør i Danmark, siger i et interview med Berlingske, at det er ”meget alamerende”, at Ecco har valgt at køre sin forretning videre i Rusland.

Han siger til at avisen, at det ikke er acceptabelt, at danske virksomheder fortsætter med at drive forretning i landet, da det er en direkte støtte i form af skattekroner til den russiske stat, som kan bruge pengene til at finansiere krigen i Ukraine.

Ecco har meldt ud, at man bliver i Rusland for at beskytte sine 1.800 medarbejdere i landet, men det er ifølge ambassadøren ikke en ordentlig grund.

”De 1.800 russere, som Ecco taler så pænt om, er mennesker, som støtter Putin, hans regime og det blodbad, som det har skabt i Ukraine,” siger Mykhailo Vydoinyk.

Endnu flere forhandlere og butikker lægger afstand til Ecco

Ukrainsk ambassadør opfordrer danske virksomheder til at trække sig fra Rusland

Ecco kører videre med skobutikker i Rusland

Mere fra DetailWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs