Shein værdiansat til over 690 milliarder i investeringsrunde

Den kinesiske gigant inden for ’fast fashion’ via onlinesalg er i en investeringsrunde blevet værdiansat til 100 mia. dollar.
Shein har forkortet vejen fra design til tøjet ligger klar i deres netbutik til få dage. Foto: Screenshot, Shein
Shein har forkortet vejen fra design til tøjet ligger klar i deres netbutik til få dage. Foto: Screenshot, Shein

En værdiansættelse på 693 mia. kr. i en investeringsrunde gør Shein mere værdifuld end H&M og Zara tilsammen, skriver Bloomberg.

Sidstnævnte var ifølge mediet med til at revolutionere modebranchen i 2000’erne ved at korte tiden, fra design til tøjet lå klar i butikkerne, ned til et spørgsmål om uger. Dette har Shein, der gør det samme på få dage, taget til et helt nyt niveau.

Shein er en del af en større kinesisk tendens, hvor fabrikker og producenter i de seneste år er begyndt at hoppe de dyre mellemled over og sælge direkte til de internationale kunder. Som DetailWatch tidligere har beskrevet, gør netgiganten også sit indtog på det danske marked.

Med en aggressiv markedsføringsstrategi via sociale medier har Shein formået at bygge bro direkte ud til vestens Generation Z – en betegnelse for personer født i slutningen af 1990’erne til starten af 2010’erne. Shein bruger, ifølge Bloomberg, også de sociale medier til at finde ideer til designs og er flere gange blevet anklaget for at kopiere andre mærkers styles.

Selskabet startede oprindeligt som en onlineshop for brudekjoler under navnet She Inside i 2008, stiftet af den kinesiske forretningsmand Chris Xu.

Fast fashion-gigant anklages for at kopiere Zara-design

Kinesisk modegigant gør for alvor sit indtog på det danske marked

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også