Bestseller vil spore 25 millioner stykker tøj med blockchain

I 2022 vil tøjkoncernen spore 25 mio. stykker tøj fra råmateriale til slutprodukt. Det svarer til syv pct. af Bestsellers samlede volumen.
Hundredvis af leverandører på tværs af mere end 10 lande har fået træning i at bruge den nye platform til sporing af tøj. | Foto: Bestseller
Hundredvis af leverandører på tværs af mere end 10 lande har fået træning i at bruge den nye platform til sporing af tøj. | Foto: Bestseller

Det skal sikre sporbarhed, transparens og validering af tøj, når Bestseller i 2022 skalerer en blockchainløsning op til at dække 25 mio. stykker tøj. Det svarer til omtrent syv pct. af tøjkoncernens samlede producerede volumen og skal efter planen stige yderligere over de næste år.

Bestseller ruller løsningen ud i samarbejde med Textilegenesis, der leverer en webbaseret cloud-løsning skræddersyet til tøjbranchen. Efter flere pilotprojekter begynder tøjkoncernen nu første del af platformens implementeringsfase.

”Via platformen kan vi spore hvert trin i produktionsprocessen, hvilket giver os adgang til information, vi ikke har haft tidligere. Det gør os i stand til at levere større gennemsigtighed til vores virksomhed og kunder,” siger Pernille Bruun, materials manager hos Bestseller Global Sourcing.

Bestsellers annoncering kommer, kort efter at Europa-Kommissionen i forrige uge lancerede nye ambitioner om, at ”næsten alle” produkter solgt i EU fremover skal være tilknyttet et digitalt pas. De nye digitale identitetspapirer vil bl.a. skulle indeholde oplysninger om delkomponenter, produktophav og genbrugsmuligheder.

Tiltaget er et led i EU’s ambitioner om et opgør med ’brug-og-smid-væk’ kulturen og er bl.a. rettet mod tekstilprodukter.

Regeringen præsenterer ensartet CO2-afgift onsdag

Bestseller på kompleks klimarejse: ”Svært” at sige hvornår samlet aftryk kan mindskes

Bestsellers vækst presser de grønne ambitioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også