GAP: I vejret efter regnskab med udsigt til overskud

Forbedrede takter i fjerde kvartal hos den amerikanske koncern bag mærkerne GAP og Athleta sender aktien i vejret.
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Eduardo Munoz/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske tøjkoncern GAP drøner op med 10,5 pct. i eftermarkedet torsdag, da selskabet har lagt en prognose for regnskabsåret 2022/23 frem, der peger i retning af en forbedret indtjeningsevne.

GAP, som ejer tøjmærket af samme navn samt Athleta og Old Navy, regner med en justeret indtjening per aktie på 1,85-2,05 dollar, mens konsensus ifølge Bloomberg News blot var på 1,74 dollar.

Samtidig ses en driftsmargin på 6,3-6,8 pct. Her var blot spået 5,8 pct.

Det er positive takter, når der sammenlignes med tallene for det netop overståede fjerde kvartal, hvor koncernens justerede resultat per aktie var på minus 2 cent, men dog mod ventede negative 14 cent. Driftsmarginen kravlede akkurat i plus i 0,2 pct., hvor negative 1,2 pct. var ventet.

"Efter to år med restrukturering, inklusiv frasalg af ikke-strategiske mærker, en forandring på vort europæiske marked til en partnermodel med få aktiver og lukningen af tabsgivende nordamerikanske butikker er vores kerneforretning stærk, og vi er parate til balanceret vækst på tværs af vores fire milliardstore livsstilsmærker," siger Sonia Syngal, topchef i GAP, i regnskabet.

Omsætningen endte samtidig i 4,50 mia. dollar i fjerde kvartal mod spåede 4,49 mia. dollar.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også