DetailWatch

Økonom: Fornuftigt regnskab fra B&O kan give "lettelsens suk"

Regnskabet er ikke prangende, men set i lyset af de udfordringer, B&O har været igennem, er det bestået, lyder vurderingen.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Bang & Olufsen har i betragtning af udfordringerne leveret et fornuftigt regnskab, og der kan blive plads til en kursudvikling, der svarer til et ”lettelsens suk”.

Det vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen, der dog pointerer, at man aldrig kan vide sig sikker med hensyn til B&O’s aktionerer.

Det sker, efter at den Struer-baserede elektronikkoncern har aflagt regnskab for 2021/22, hvor resultatet ifølge investeringsøkonomen er på niveau med forventningerne fra seneste nedjustering i maj.

I det overståede regnskabsår blev væksten i lokal valuta på 10 pct. til 2,95 mia. kr., men B&O har været ramt af ekstraordinære logistik- og komponentomkostninger på 220 mio. kr., hvilket er en vækst på 155 mio. kr. i forhold til året forinden.

På trods af disse udfordringer er B&O ifølge Per Hansen kommet i mål.

”Regnskabet er absolut set ikke prangende, men i forhold til udfordringerne er det bestået,” vurderer Per Hansen, der pointerer, at aktiekursen allerede har reageret ekstremt negativt på udfordringerne.

I indeværende regnskabsår, 2022/23, venter Bang & Olufsen en omsætningsvækst på mellem minus 4 pct. og plus 5 pct., mens EBIT-marginen før særlige poster ventes at lande i intervallet minus 2 pct. til plus 3 pct.

Derudover ventes der frie pengestrømme på minus 50 mio. kr. til plus 100 mio. kr.

Per Hansen venter, at B&O vil få lettere ved at skaffe chips i indeværende år samt at transportomkostningerne formentlig også vil falde noget i løbet af året.

På den anden side ser B&O ud til at løbe ind i en ny modvind fra en potentielt svækket købelyst, høj inflation, stigende renter og risiko for en europæisk recession.

Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.
Per Hansen, investeringsøkonom hos Nordnet.

Bang & Olufsen hæver salget for andet år i træk - men er fortsat i minus

B&O hårdt ramt af forsyningskrise

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs