Sinful fyrer større antal medarbejdere i sparerunde

Danmarks største sexlegetøjswebshop har fyret et antal ansatte svarende til 30 fuldtidsstillinger. Topchef René Lyngs Houmøller kalder øvelsen ”en omstrukturering”, der sker som følge af en generel afmatning på markedet.
Fyringsrunden hos Sinful går blandt andet ud over lageret, hvor ni medarbejdere afskediges. | Foto: Ernst van Norde
Fyringsrunden hos Sinful går blandt andet ud over lageret, hvor ni medarbejdere afskediges. | Foto: Ernst van Norde

Sinful har sagt farvel til et større antal medarbejdere i en sparerunde, hvor selskabet også nedlægger flere stillinger. Samlet har Sinful fyret, hvad der svarer til 30 fuldtidsansatte. 

Det bekræfter René Lyngs Houmøller, der er finansdirektør og midlertidig adm. direktør i Sinful, i en mail til DetailWatch.

Konkret drejer det sig om 21 fuldtidsstillinger i administrationen – hvor nogle af afskedigelserne er sket blandt deltidsmedarbejdere – samt ni fuldtidsansatte på Sinfuls lager. På lageret skyldes en stor del af fyringerne et sædvanligt sæsonudsving, lyder det.

”Vi er ramt af den generelle afmatning, som har ramt en meget stor del af retail og e-commerce, herunder især den lave forbrugertillid og stigende råvarepriser,” udtaler René Lyngs Houmøller.

Han understreger, at det, som han kalder en ”omstrukturering af vores organisation,” sker i et forsøg på at sikre fortsat vækst i en svær økonomisk tid.

”Vi har i ledelsen truffet beslutningen om en justering af organisationen med fokus på at sikre en sund forretning og stadig sikre et fundament for vores fremtidige vækst,” siger han.

Sinful, der har hovedkontor og lager i Aarhus, oplyser på sin hjemmeside, at selskabet har godt 200 ansatte, der både tæller fultids- og deltidsmedarbejdere. 

Ikke den eneste

Sinful er ikke ene om at have det svært på onlinemarkedet lige nu i den hårde kamp om forbrugernes penge. Tirsdag gik webshoppen Pixizoo, der sælger børnetøj, konkurs, men blev sidenhen reddet og opkøbt af en investorgruppe.

Tidligere på året ramte afmatningen på onlinemarkedet også store modeportaler som svenske Nelly.com, der dykkede markant på omsætningen i andet kvartal, og Boozt, der måtte nedjustere og i samme ombæring afskedige en større gruppe medarbejdere.

Så sent som i seneste uge fortalte Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv, at mange onlineforretninger op mod jul er begyndt at skære forretningen til for at holde hånden under lønsomheden.

”Der bliver fyret ansatte, og mange skærer samtidig dybt i marketingbudgettet. Det tror jeg desværre, vi kommer til at se mere af,” sagde Niels Ralund og fortsatte:

”Mit bud er, at vi kigger ind i et 2023 med mange konsolideringer og nok også nogle, der ikke klarer den. Det bedste råd er, at holde snuden i sporet på kerneforretningen og skære til, for at komme igennem, og stærkere ud på den anden side.”

Det er ikke kun i Danmark, at netbutikkerne har det svært. I november viste tal fra kreditvurderingsbureauet Creditsafe, at antallet af konkursramte netbutikker i Sverige var øget med 59 pct. sammenlignet med året før. I reelle tal svarer det til 132 svenske netbutikker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også