Alibaba risikerer tvangsafnotering i USA - aktien dykker

Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979
Foto: TINGSHU WANG/REUTERS / X06979
AF MARKETWIRE

Alibaba har noget af en helvedesdag på børsen i USA, hvor selskabets amerikanske ADR-notering falder med mere end 9 pct., efter at det kinesiske selskab er kommet på de amerikanske børsmyndigheders liste over selskaber, der risikerer en tvangsafnotering.

Fredag har de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), tilføjet Alibaba til myndighedens voksende liste over selskaber, der risikerer at blive fjernet fra det amerikanske aktiemarked.

Årsagen lyder ifølge Bloomberg News, at Kinas regering ikke vil efterleve USA’s krav om at gennemse selskabsrevisorernes arbejde. Kravet blev indført i 2020.

Hvis ikke amerikanernes krav bliver efterlevet, vil Alibaba blive afnoteret efter tre år.

Aktien i Alibaba var i forvejen godt i rødt, da markedet venter, at e-handelsgiganten vil fremlægge sin første kvartalsmæssige tilbagegang i omsætningen i andet kvartal.

Med til at tynge aktien er også meldingen om, at Alibabas administrerende direktør, Jack Ma, vil opgive sin kontrol af i Ant Group, hvis børsnotering i længere tid har været trukket ud.

Udsigten til tilbagegang i andet kvartal og nyheden om Jack Ma resulterede fredag i et fald på 6,1 pct. til 93,10 hongkong-dollar på børsen i Hongkong.

Britiske myndigheder undersøger tøjbrands’ bæredygtighed

Forbrugere kan få udbetalt værdi af gavekort fra Smartbox

Europæisk inflation stiger mere end forventet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også