DetailWatch

Amazon vinder afstemning over fagforening i New York

Ansatte på et Amazon-logistiklager har stemt imod at lade sig repræsentere af fagforening.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amazon har mandag vundet en fagforeningsafstemning i delstaten New York, da de ansatte på et logistikcenter med stemmerne 380 for og 618 imod har afvist at lade sig repræsentere af fagforeningen Amazon Labor Union, ALU.

Der var tale om en klar sejr for internetkæmpen på Staten Island, efter at selskabet for første gang i sin historie tidligere i april tabte på en anden facilitet.

”Afstemningen er blevet afsluttet uden anerkendelse af fagforeningen på LDJ54 -sorteringscentret på Staten Island,” lyder det fra ALU.

”Organiseringen vil fortsætte på denne facilitet og andre steder. Kampen er kun lige begyndt.”

ALU, der altså var de første til at sikre sig ret til organisering på en af Amazons faciliteter, anføres af den tidligere ansatte Chris Smalls, der har fået opbakning fra en række demokratiske koryfæer, herunder senator Bernie Sanders, repræsentant Alexandria Ocasio-Cortez og ikke mindst præsident Joe Biden.

Danske pensionskasser vil tvinge Amazon til åbenhed om skattebetalinger

Amazon skuffer med første kvartalsunderskud siden 2015

Mere fra DetailWatch

Ikea-topchef i Danmark stopper

Johan Laurell, der har været adm. direktør i Ikea Danmark i de seneste knap fem år, stopper for at blive ny adm. direktør for Ikea i Frankrig. En ny kandidat er fundet, oplyser kommunikationschef.

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs