Svensk fragttjeneste henter milliardinvestering

Svensk selskab, der samarbejder med webbutikker om hurtig levering, får milliardinvestering og opnår en værdiansættelse på mere end 1 mia. dollars.
Instabox har i dag mere end 3.000 leveringsskabe i Norden. | Foto: Instabox/PR
Instabox har i dag mere end 3.000 leveringsskabe i Norden. | Foto: Instabox/PR

Den svenske fragttjeneste Instabox har lukket en investeringsrunde, der indbringer selskabet 1,8 mia. svenske kr. (omkring 1,3 mia. danske kr.), skriver det svenske medie Ehandel.

Pengene kommer primært fra kapitalfonden Verdane, og derudover er både en række eksisterende ejere som Creades, EQT Ventures, og Nineyards samt en række nye investorer med i investeringsrunden.

Instabox, der blev stiftet i 2015 og også er til stede i Danmark, samarbejder med en lang række online butikker, som benytter Instabox til hurtig levering. Varerne bliver fragtet til forskellige lokationer med en række skabe, hvor kunderne så kan afhente deres pakker.

Den nye kapital skal primært bruges til at udvikle selskabets bæredygtige løsninger, optimere teknologien og øge det europæiske fodaftryk. Men den nye investering rammer Instabox en værdiansættelse på mere end 1 mia. dollars, hvilket betyder, at selskabet nu er en såkaldt unicorn-virksomhed.

Jacob Risgaard og Coolshop på vej med ”større EU-satsning”

Konsulenthus med speciale i e-handel henter nye kræfter til topledelsen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også