Leveringstjeneste kendt skyldig i misbrug af budes rettigheder

Madudbringningsplatformen Deliveroo har ifølge domstolen misbrugt cykelbudenes freelancerettigheder og indført overvågning af dem.
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Toby Melville/Reuters/Ritzau Scanpix

Tirsdag blev to forhenværende chefer fra leveringstjenesten Deliveroo idømt betingede fængselsdomme på et år samt bøder på 30.000 euro svarende til over 220.000 kr. for at have misbrugt franske cykelbudes rettigheder og freelance-status.

Ifølge Reuters blev den britiske leveringstjeneste Deliveroo ligeledes idømt en bøde på 375.000 euro, omkring 2,8 mio. kr. for at have overvåget og indført kontrol af cykelbudene.

Sidstnævnte indebar blandt andet, at leveringstjenesten i perioden 2015 til 2017 tildelte rytterne lange vagter i weekenderne for at sikre, at man havde så mange bude som overhovedet muligt. De, der nægtede at tage de lange vagter, blev ifølge den franske dommer nægtet arbejde i de følgende uger.

Deliveroo har allerede nu meddelt, at man har i sinde at appellere afgørelsen med begrundelsen, at sagen vedrører en tidligere driftsmodel.

”Dommen går imod tidligere afgørelse ved civile domstole, der dækker samme historiske periode, som gentagne gange har fundet ryttere at være selvstændige,” lyder det ifølge Reuters fra en talsmand fra Deliveroo.

Sagen udspringer af et søgsmål fra tidligere Deliveroo-cykelbude, der hævder, at Deliveroo har misbrugt deres freelance-status, og at de havde krav til at få status af at være arbejdstagere fremfor freelancere.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Deliveroos ordrer steg mindre end ventet

Delivery Hero øjner overskud for første gang

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også