DetailWatch

Købmænd dumper regeringens el-"kviklån": Knap fire pct. vil bruge det

Lidt under fire pct. af de selvejende købmand vil benytte sig af muligheden for at betale deres energiregninger senere, svarer de i undersøgelse fra brancheorganisation.

"Det er ikke rimeligt bare at tilbyde købmændene yderligere gældsposter i form af 'kviklån'," lyder det fra adm. direktør i De Samvirkende Købmænd John Wagner. | Foto: Keld Navntoft/DSK/PR

70 pct. af landets selvejende købmænd, der er hårdt pressede af stigende energipriser, frygter for deres butikkers eksistens. Det viser en aktuel rundspørge blandt 120 respondenter foretaget af De Samvirkende Købmænd.

Knap 86 pct. af købmændene forventer eller forventer ”måske” at skulle afskedige medarbejdere som en konsekvens af de øgede energipriser.

Alligevel vil under fire pct. takke ja til regeringens tilbud om at udskyde dele af energiregningen med tilbagebetaling henover de kommende fem år, til en rente på det, der formentlig bliver 4,4 pct. Hele 72 pct. af de selvstændige købmænd svarer pænt ”nej tak” til henstandsordningen.

”Det er ikke rimeligt bare at tilbyde købmændene yderligere gældsposter i form af ”kviklån” for at redde lokalsamfundene. Det er nu vores politikere skal på banen med mere holdbare løsninger,” siger adm. direktør i De Samvirkende Købmænd John Wagner.

”De selvejende købmænd er presset i en grad, der truer den fortsatte drift. Det vil skade lokalsamfundet og den sammenhængskraft, vi i årevis har arbejdet målrettet for,” siger han.

Delte meninger om ny energipakke: Kan stadig koste virksomheder dyrt

Købmænd kalder ny vinterpakke ”helt utilstrækkelig”

Elafgiften sænkes med ny energipakke til danske husholdninger og virksomheder

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede