DetailWatch

Norsk dagligvarekoncern kritiserer aftale om regulering af detailhandlen

Ligesom herhjemme spurter priserne i den norske detailhandel mod nye højder, hvilket et flertal i det norske Stortinget vil bremse. En af Norges største dagligvarekoncerner har dog allerede klaget.

Et flertal i Stortinget har besluttet, at den norske regering bør undersøge ulige priser i dagligvarebutikker. | Foto: Jens Dresling

Stortinget i Norge har inden sommerferien bestemt, at den norske regering bør lave reguleringer mod ”urimelige” prisforskelle på dagligvaremarkedet. Det skriver det norske medie E24.

Men en sådan regulering er urimelig, vurderer en rapport som Norgesgruppen, der driver Kiwi, Spar og Meny, har fået udarbejdet af advokatfirmaet Wikborg Rein og Oslo Economics.

Rapporten på 29 sider skal nu gennemgås af Erhvervsministeriet, som Norgesgruppens lobbyist Bård Gultvedt herefter skal mødes med.

”Vi mener, at der er en risiko for, at det kan gennemføre tiltag, der kan føre til øgede fødevarepriser og gøre det sværere for os at forhandle med leverandører. Så det er vigtigt, at politikerne og ministeriet gør det bedst mulige stykke arbejde for at forhindre de mulige uheldige konsekvenser,” siger Bård Gultvedt til E24.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Norske dagligvarekæder klager over indsamling af kvitteringer

Leveringstjenestes detailsatsning leverer tocifret underskud i Norge

Mere fra DetailWatch

IC Group har kurs mod afvikling mens modebrands kører videre i premium-koncept

Modeiværksætter og -milliardær Niels Martinsens livsværk IC Group er i dag blot et levn fra tiden som børsnoteret virksomhed og skal med tiden nedlægges som led i strategiskifte, fortæller Christoffer Martinsen-Kønigsfeldt, ny bestyrelsesformand for koncernens resterende to modebrands Tiger of Sweden og By Malene Birger.

Læs også

Relaterede