DetailWatch

Der er kommet flere dagligvarebutikker i Danmark under coronapandemien

For fjerde år i træk stiger antallet af dagligvarebutikker, og det er især lavpriskoncepterne, der driver udviklingen, skriver Dagligvarehandlen.

Særligt Netto-kæden med 528 butikker har udvidet antallet af butikker. | Foto: Jens Dresling/POLFOTO

2806 dagligvarebutikker er der i Danmark, skriver Dagligvarehandlen på baggrund af en rapport fra Retail Institute Scandinavia.

Dermed stiger antallet for fjerde år i træk, hvor der i 2019 var 2771 butikker, og det er en udvikling, der overrasker Henning Bahr, der er adm. direktør i Retail Institute Scandinavia, da der ifølge ham er dagligvarebutikker nok til at brødføde tre gange Danmarks befolkning.

”Der er ikke kun én, der har taget den store førertrøje på og er ekspanderet voldsomt. Lidl, Aldi og Netto bevæger sig alle fremad, og du har også en Føtex, der vækster lidt i butiksantal, så fremgangen er spredt ud på fire-fem aktører,” siger Henning Bahr til Dagligvarehandlen.

Trods det stigende antal butikker forventer Henning Bahr, at kæderne i den kommende tid er mindre aggressive i forhold til at åbne nye butikker på grund af den stigende usikkerhed i samfundet.

Lavpriskoncepterne udgør cirka 1560, hvilket svarer til 55 pct. af landets dagligvarebutikker, og Henning Bahr vurderer, at det primært vil være disse, der vil åbne nye butikker i den kommende tid.

Corona fik nethandel til at boome – nu gør de fysiske butikker comeback

Netto og Lidl havde historisk mange ledige jobs i andet kvartal

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede