DetailWatch

Europæiske detailkæder skærer ned på belysning på grund af høje energipriser

De høje energipriser får en række detailbutikker rundt i Europa til at reducere deres lysforbrug, skriver Reuters.

Arkivfoto. | Foto: Miriam Dalsgaard

Flere europæiske detailkæder skærer ned for deres lysforbrug i øjeblikket på grund af de høje energipriser, mens andre overvejer at reducere i deres åbningstider, skriver Reuters.

Den østrigske dagligvarekæde Spar har eksempelvis reduceret sin udendørs belysning og belysning af kædens tilbudsplakater, og det vil ifølge selskabet årligt reducere energiforbruget med 1 mio. kilowatt timer.

I Belgien har kæderne Colruyt og Ahold ikke længere oplyste skilte, og for at spare på energiforbruget har kæderne også styrket deres afskærmning af frysere og køleområdet.

Hos den franske kæde Leclerc overvejer man at reducere sine åbningstider for at spare på strømmen, og supermarkedskæden Carrefour har sammen med energidistributøren RTE aftalt at reducere butikkernes energiforbrug i de timer, hvor der er høj efterspørgsel på energi.

Inflationen i USA ser ud til at have toppet for nu

Coop skærer ned – disse tre ting ses som udløsende faktorer

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs