DetailWatch

Borgmester om dark stores: "De ser forfærdelige ud"

Ifølge københavnsk borgmester er lagerbutikker i bybilledet ikke ønskværdigt, skriver Dagligvarehandlen.

Line Barfod (EL) er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune. | Foto: Marcus Emil Christensen

Line Barfod (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, er ikke særlig positiv stemt over for, at selskaber som Wolt Market og Gorillas åbner såkaldte dark stores i hovedstaden, skriver Dagligvarehandlen.

Meldingen kommer, efter Poul Cullura, der er Meny-købmand i Illum, i et opslag på Linkedin har kritiseret, at quick commerce-selskaberne rykker ind i gadebilledet med butikker, som ikke er åbne for alle, men i stedet for fungerer som et opsamlingssted – og borgmesteren er enig i kritikken.

”De her lagerbutikker er bestemt ikke noget, jeg ønsker for vores by. De ser forfærdelige ud med deres helt tillukkede facader og bidrager på ingen måde til en levende by. Derudover skaber de også en masse trafik med scootere og biler, der skal hente varer – ofte på steder, hvor der er trangt i forvejen,” siger Line Barfoed til Dagligvarehandlen.

Borgmesteren har bedt kommunens forvaltning om at undersøge, hvilke muligheder kommunen har i forhold til gribe ind over for lagerbutikkerne, og hun peger på, at der eksempelvis kan være bestemmelser i lokalplaner, der betyder, at der skal være udadvendt serviceerhverv i stueetagen.

Gorillas melder ud om fremtiden i Danmark – forretningen får ny ejer

Wolt Market-chef: ”Vi skal sørge for at vi ikke bliver magelige”

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs