DetailWatch

Trods faldende råvarepriser vil forbrugerpriserne fortsat stige

Ifølge eksperter skal forbrugerne ikke regne med, at fødevarepriserne falder lige foreløbig, selvom priserne på råvarebørserne i øjeblikket falder, skriver Finans.

Den seneste måned er gennemsnitsprisen på korn faldet med omkring 12 pct., skriver FInans. | Foto: Jens Dresling

De globale priser på råvarebørserne er i øjeblikket faldende, og det kan på sigt medføre, at forbrugerpriserne også vil dale, men det sker formentlig ikke lige foreløbig, skriver Finans.

Ifølge Henning Otte Hansen, der er seniorrådgiver på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, slår prisudsving på råvarebørserne igennem på forbrugerpriserne med en vis forsinkelse, da der dels er nogle kontrakter blandt aktørerne, og at der generelt er en tendens til træghed, når priserne skal sættes ned.

Seniorrådgiveren forventer, at forbrugerpriserne formentlig vil fortsætte med at stige de kommende måneder, og det er cheføkonom fra Landbrug & Fødevarer Martin Kristian Brauer enig i.

”Jeg venter, at forbrugerpriserne på fødevarer fortsat vil stige resten af året. Formentlig vil prisstigningerne i løbet af i år nå op over 15 pct. Inflationen vil først falde til ro, når vi når ind i foråret 2023,” siger Martin Kristian Brauer til Finans.

Danskerne reagerer på prisstigninger: Coop oplever markant fald i salget af kød

Europæisk inflation stiger mere end forventet

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs