Danskerne skærer ned på tøj, sko og indretning

Halvdelen af danskerne oplever, at lønnen ikke rækker så langt som tidligere, viser undersøgelse fra prisportalen Pricerunner. Det får mange til at skære ned på især tøj, sko og ting til hjemmet, skriver Finans.
Tøj og sko er ifølge en undersøgelse fra Yougov nogle af de varer, danskerne for øjeblikket skærer ned på. | Foto: Peter Hove Olesen
Tøj og sko er ifølge en undersøgelse fra Yougov nogle af de varer, danskerne for øjeblikket skærer ned på. | Foto: Peter Hove Olesen

Som følge af den højeste årsstigning i forbrugerpriserne i 39 år har mange danskere skåret ned på bestemte varer, viser en undersøgelse fra prisportalen Pricerunner, foretaget af analyse- og konsulenthuset Yougov. Det skriver Finans.

Med 56 pct. har flest danskere skåret ned på tøj og sko. 46 pct. af de 1.000 adspurgte svarer, at de har skåret ned på indretning og ting til hjemmet, 40 pct. på teknik og elektronik, 30 pct. på køkkenudstyr og 27 pct. på hudpleje og makeup.

”Det er tydeligt, at de indkøb, som er mere ”nice to have”, bliver streget af indkøbslisten. Man dropper det nye tæppe til sofaen, en opgradering af mobiltelefonen eller den nye lampe, som måske var lidt for dyr,” siger Katrine Barslev, forbrugeranalytiker hos Pricerunner.

Særligt de stigende priser på mad gør, at halvdelen af danskerne oplever, at pengene ikke rækker så langt som tidligere, lyder det i undersøgelsen.

Ifølge Katrine Barslev er ikke kun fødevarer men alle produkter i butikker listet hos Pricerunner steget med 17 pct. i gennemsnit siden årets første måned.

Tøj og sko er faldet i pris

De seneste tal fra Danmarks Statistik viser dog, at forbrugerpriserne på de varer, som danskerne sparer mest på – tøj og sko – er faldet med 2,1 pct. fra maj til juni i år. Dog ses en stigning på 2 pct. henover det sidste år.

Boligudstyr og husholdningstjenester er til sammenligning steget med 7,9 pct. siden sidste juni, imens fødevarer- og ikke alkoholiske drikkevarer er steget med hele 13 pct.

Coop og Dagrofa afviser prisfald rundt om hjørnet trods dyk for råvarer

Jagten er gået ind: Danskerne har på kort tid ændret indkøbsmønstre

Analytiker forudser snarligt dyk i priser på dagligvarer

Forbrugerpriserne tager største hop i 39 år

Fødevarer og møbler trak forbrugerpriserne opad i juni

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også