Krisepsykolog råder Field's-ansatte til at tage på arbejde

Otte dage efter skyderiet i Field’s genåbner shoppingcentret mandag kl. 10. Både for kunder, der var til stede, og ansatte i storcentret er det bedste at vende tilbage til normalen hurtigst muligt, siger chefpsykolog i Falck Healthcare.
Mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's. | Foto: Emil Helms
Mindehøjtidelighed for ofrene for skyderiet i Field's. | Foto: Emil Helms

Mandag kl. 10.00 åbner Field’s dørene for kunder og ansatte efter skyderiet søndag den 3. juli, hvor tre mennesker omkom. Det sker blandt andet med et minuts stilhed kl. 12.00.

”Det betyder meget for os, at genåbne med respekt for søndagens hændelse – som fortsat berører os, de ansatte i Field’s og mange af vores kunder dybt. Der vil derfor blive afholdt et minuts stilhed på genåbningsdagen. Det vil foregå kl. 12.00 i hele shopping centeret.”

Storcentret har både været i tæt dialog med Københavns Politi og brandmyndighederne, og vurderer på den baggrund, at Field’s er sikkert.

Tilbage til normalen

Field’s har også rådført sig med fagfolk, der ifølge storcentret fortæller, ”at den bedste måde at undgå kronisk angst eller længerevarende reaktioner på generelt set er, at kunder og ansatte hurtigst muligt vender tilbage normalen.”

Ifølge chefpsykolog fra Falck Healthcare, Jacob Vindbjerg Nissen, vil det efter en situation som den, der udspillede sig i Field’s, netop være det bedste for de fleste kunder og ansatte, at tage derind igen.

”Det hjælper ikke at blive væk. Der er en dørtærskel, man skal over for at kunne genskabe stabilitet og tryghed,” siger han til DR.dk.

I HK Hovedstaden, der er fagforening for en del af de butiksansatte i centret, fortæller formand Sofie Berg Axelsen, at flere medlemmer er i tvivl om, hvorvidt de er mentalt klar til at tage på arbejde igen.

Hun fastslår, at det er ”fuldstændig legitimt at sygemelde sig”, hvis man ikke føler sig klar - uanset om man var til stede under skyderiet eller ej.

”For nogle kan det bedste være at vende tilbage på genåbningsdagen, mens det for andre kræver længere tid end den uge, der foreløbig er gået,” siger hun til DR.

Field’s ledelse får igen adgang til shoppingcenteret

Field’s-talsperson: Meget tyder på at procedurerne blev fulgt

Ukendt antal butikker i Field’s er skadede efter skyderi

HK Handel om Field’s-skyderi: Vigtigst at sikre medarbejderne får talt ud

”Meget voldsomme oplevelser”: Detailkæder tilbyder Field’s-ansatte krisehjælp

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også