DetailWatch

Meny går tilbage mens private label-salget stiger

Meny har oplevet tilbagegang i årets første fem måneder, men sammenlignet med 2019 betyder det stadig ”markant vækst”, siger kædedirektør Richo Boss til Dagligvarehandlen.

Også i Meny har man i årets første måneder kunnet mærke, at forbrugerne bliver mere prisfølsomme, siger kædedirektør Richo Boss. | Foto: PR / Dagrofa

Dagrofa-kæden Meny oplever en tilbagegang efter rekordåret 2020, og igennem starten af 2022 har man i de 112 butikker kunnet mærke, at forbrugerne er blevet mere prisfølsomme.

Det fortæller kædedirektør Richo Boss til Dagligvarehandlen. Udviklingen bekymrer ham dog ikke, da tallene stadig ligger højere end inden pandemien, der generelt gav supermarkederne et boost.

”Det vigtigste for mig er, at Meny er i rigtig god form, og både på top og bund har vi i de første fem måneder af 2022 markant vækst, når vi sammenligner med 2019,” siger Richo Boss.

Salget af Menys private label-serie Hverdagspris, der blev lanceret i april, er til gengæld steget med en tocifret vækstprocent over de seneste to måneder, lyder det.

Generelt fylder supermarkedernes egne varemærker – som Hverdag, Grøn Balance, Øgo, Änglamark og X-tra – mere og mere på hylderne i dagligvarebutikkerne, og i 2021 udgjorde de tæt på 40 pct. af de solgte varer.

Stigende inflation har i løbet af 2022 givet ekstra medvind til dagligvarekædernes egne mærker.

Meny indgår samarbejde med take away-selskab

Meny åbner butik nummer 112 og har flere på vej – men ikke online

Supermarkedernes egne mærker udgør tæt på 40 pct. af de solgte varer

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs