Høje dagligvarepriser får britiske forbrugere til at hamstre madolie

De mange hamstringer af dagligvarer som madolie har fået flere detailkæder til at rationere salget af bestemte varer og mærker.
Arkivfoto. | Foto: Stine Bidstrup/MAG
Arkivfoto. | Foto: Stine Bidstrup/MAG

I Storbritannien har forbrugerpriserne i april måned ramt det højeste niveau i ti år, og det har fået briterne til i stor stil at hamstre dagligvarer som madolie, skriver The Guardian.

Britiske priser på dagligvarer er steget med 5,9 pct. i de første tre uger i april sammenlignet med samme periode året forinden, samtidig med at salget af madolie steg med 17 pct. i april. Salg af solsikkeolie steg ligeledes med 27 pct., mens det samlede salg af vegetabilske madolier steg med 40 pct., skriver mediet.

Ifølge analyseinstituttet Kantar er britiske forbrugere blevet mere opmærksomme såvel som forberedt sig på, at Ukraine-krigen har betydet færre varer på hylderne såvel som højere forbrugerpriser. En gennemsnitlig britisk familie kan forvente, at priser på dagligvarer vil stige til et niveau på 271 britiske pund (2.415 danske kr.) om året, hvilket vil stramme husholdningsbudgetter endnu mere.

”Mange stigninger sker på dagligvarer, som vil være svære at fravælge i takt med, at budgetterne bliver mere snævre. Vi ser en klar tilflugt til tilbud, mens forbrugerne holder øje med deres penge,” siger Fraser McKevitt, chef for forbruger- og detailanalyse hos Kantar til The Guardian.

Den store hamstring har fået flere supermarkedskæder til at rationere bestemte dagligvarer til kunderne – bl.a. har kæden Tesco begrænset salg af madolie til tre flasker per kunde.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Fødevareøkonom maner til ro om madoliekrise i Danmark

Supermarkedskæder indfører rationering på madolier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også