DetailWatch

Støttepartier kommer med lange ønskesedler til inflationshjælp

Regeringen vil afsætte hjælp i en størrelsesorden på to-tre milliarder kroner. Det er for lidt, siger EL.

Enhedslisten er med politisk ordfører Mai Villadsen (EL) i spidsen første parti hos Nicolai Wammen. Partierne skal forhandle om hjælp til de danskere, som er ramt af inflationen. | Foto: Jens Dresling

Pensionister, syge, arbejdsløse, børnefamilier, førtidspensionister og studerende.

Står det til støttepartierne Enhedslisten og SF, er der behov for hjælp til flere grupper, som er ramt af stigende priser på alt fra fødevarer til benzin, end dem regeringen lægger op til.

Så før det førsteforhandlingsmøde hos finansminister Nicolai Wammen (S) om økonomisk hjælp til danskere, som er presset økonomisk på grund af høj inflation, møder begge partier op med lange ønskesedler.

”Vi kunne godt tænke os at hjælpe flere grupper, og derfor mener vi også, at pengekisterne skal åbnes noget mere herovre,” siger politisk ordfører Mai Villadsen (EL) og henviser til Finansministeriet, hvor forhandlingerne foregår.

Regeringen er parat til at afsætte hjælp i en størrelsesorden på to-tre milliarder kroner til de danskere, der er hårdest ramt af de stigende priser.

Men det er ikke nok, lyder det fra Mai Villadsen.

”De tre milliarder, som regeringen har lagt op til, synes vi er for lidt. Overskuddet på statens finansier sidste år var på 69 milliarder, så vi kan godt finde nogle milliarder mere efter min vurdering,” siger hun.

”Det er ikke acceptabelt”

SF-formand Pia Olsen Dyhr siger, at partiet har særligt fokus på økonomisk hjælp til de ældre, børnefamilier, studerende og førtidspensionister.

”De fleste danskere kan godt mærke, at fødevarepriserne og energipriserne er stigende. Mange af os kan godt leve med det, selv om det selvfølgelig bliver hårdt sidst på måneden.”

”Men der er altså familier i Danmark, som skal vælge mellem medicin og mad, og det er ikke acceptabelt.”

Regeringen har foreslået, at pensionister, som modtager ældrechecken, får yderligere 5000 kroner skattefrit. I form af en engangscheck.

Desuden vil regeringen øge hjælpen til borgere, som pendler i bil til og fra arbejde med et øget kørselsfradrag. Det er ikke noget konkret udspil endnu.

Partier vil forhandle kompensation for inflation til de mest pressede forbrugere

To ud af tre danskere bekymrer sig for stigende forbrugerpriser

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs