Forening for blomsterhandlere: Interfloras monopol er brudt

Nye leverandører udfordrer Interfloras faktuelle monopol i Danmark, skriver Børsen.
Arkivfoto. | Foto: Morten Langkilde
Arkivfoto. | Foto: Morten Langkilde

Der er i øjeblikket ”et mægtigt røre” på blomstermarkedet, siger Jens Poulsen, der er formand for Floristen Danmark, som er en medlemsforening for omkring 400 selvstændige blomsterhandlere og florister, i et interview med Børsen.

Han peger på, at der på onlinemarkedet for blomster, der årligt omsætter for cirka 830 mio. kr. samlet i Danmark, kommer flere og flere leverandører til – eksempelvis Bloomit, Flowr.dk og Flowering – hvilket udfordrer Interflora, som er den markant største spiller på markedet. Tidligere var Interflora ejet af blomsterhandlerne selv, men selskabet har siden 2018 været ejet af Interflora Frankrig. Omkring 125 blomsterhandlere forlod sidste år Interflora, efter en treårig bindingsperiode sluttede, og blomsterhandlerne kunne vælge, om de ville finde nye samarbejdspartnere.

”Konkurrencen er markant forøget, selvom jeg stadig tror, at Interflora i mange år endnu vil være størst og have det stærkeste brand. Men det faktuelle monopol er brudt,” siger Jens Poulsen til Børsen.

Kirsten Ægidius, der er adm. direktør i Interflora, erkender, at flere blomsterhandlere har sagt farvel til selskabet, men påpeger også, at Interflora stadig er ”klart de største”, og hun hilser derudover konkurrencen velkommen.

Blomsterkæde får ny topchef

De Samvirkende Købmænd får ny næstformand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også