Rema 1000 genovervejer gammelt standpunkt i Norge

Krigen i Ukraine har gjort solsikkeolie svært at få fat på. Derfor genovervejer dagligvarekæden Rema 1000 nu sin politik om ikke at tillade brug af palmeolie i nye produkter – i hvert fald midlertidigt.
Siden 2014 har Rema 1000 ikke tilladt palmeolie som ingrediens i leverandørers nye produkter. | Foto: Mads Nissen
Siden 2014 har Rema 1000 ikke tilladt palmeolie som ingrediens i leverandørers nye produkter. | Foto: Mads Nissen

Rema 1000 fjernede i 2014 palmeolie som ingrediens i alle kædens egne mærkevarer og nye produkter fra andre producenter. Men nu får krigen i Ukraine, der har skabt stor mangel på solsikkeolie, kæden til at overveje en midlertidig dispensation fra politikken. Det skriver norske NRK.

”Hvis leverandører har behov for at bruge palmeolie som erstatning på grund af Ukraine-krigen, vil vi kunne overveje en midlertidig undtagelse fra vores politik, i en begrænset periode,” siger kvalitetschef Martina Rabsch i Rema 1000 til NRK.

Solsikkeolie ses som et sundere og mere miljøvenligt alternativ til palmeolie. Et skifte tilbage til palmeolie bekymrer da også det norske Regnskogsfondet, der advarer mod at håndtere fødevarekrisen på en måde, der forværrer andre kriser.

Ukraine producerer med 6 mio. ton omkring en tredjedel af verdens solsikkeolie. Sammen med Rusland står landet for omtrent 58 pct. af produktionen på verdensplan.

Rema 1000 finder ny logistikdirektør

Rema-brandet rangeres igen i top


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også