DetailWatch

Aldi taber sag om overarbejde

HK Handel har vundet en sag mod supermarkedskæden om systematisk udnyttelse af overarbejde for mellemledere.

Foto: Christian Lykking/ERH

Fem mellemledere i ALDI har været udsat for så massivt og systematisk overarbejde, at det er tale om et brud på overenskomsten. Det har voldgiftsretten afgjort onsdag d. 6. april i en sag mellem HK Handel og Aldi.

Det skriver HK Scan i en pressemeddelelse.

Sagen går ud på, at supermarkedskæden siden starten af 2021 systematisk har pålagt sine mellemledere at arbejde 42 timer om ugen, selvom den normale arbejdstid efter overenskomsten er på 37 timer. Den praksis skal nu ændres, og afgørelsen betyder, at arbejdsgiveren i fremtiden skal begrænse overarbejde mest muligt.

”Afgørelsen er en vigtig sejr, der signalerer, at vi nu endelig kan få sat stop for den grove udnyttelse af mellemledere, som vi ellers tidligere har set,” siger Mette Høgh, der er formand i HK Handel, og fortsætter:

”Ingen arbejdsgiver skal helt kvit og frit have lov til systematisk at pålægge medarbejdere at arbejde fem timer mere om ugen end det, vi har aftalt i overenskomsten.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Aldi sætter nyt analyseprojekt i søen

Aldi Nord samler medarbejdere under samme tag

Mere fra DetailWatch

Brancheorganisation indbringer Wolt for konkurrencestyrelsen

Danmarks Restauranter og Caféer har bedt Konkurrencestyrelsen om at kigge Wolts kontrakter med restauranter efter i sømmene, fordi Wolt ifølge brancheforeningen sælger produkterne billigere online, end restauranterne kan i fysiske butikker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs