DetailWatch

Citychef i Esbjerg: Krisen er værre end under corona

Flere butikker i Esbjerg overvejer at indføre et energitillæg på varer for at dække dele af de stigende udgifter.

Foto: Finn Frandsen

Coronapandemien var hård for de danske butikker, men den nuværende energikrise er værre, mener citychef i Esbjerg.

”Det var mega deprimerende med alt det, vi gik glip af under corona, men det her er hårdt på en hel anden måde. Nu er det pengene, der er mindre. Der er stor forskel i forhold til coronakrisen, for der havde vi stadig midlerne, og der var coronakompensation,” siger citychef Brigitta Christensen til JydskeVestkysten.

Citychefen er bekymret for, hvor længe flere lokale butikker kan hænge i med neglende, og hun appellerer til politisk hjælp.

Samme toner kommer fra brancheforeningen Dansk Detail og Wear, der frygter afskedigelser på op til 7000 personer alene inden for detailhandlen samt op mod 650 butikslukninger.

I byen i Esbjerg overvejer flere butikker at lægge et energitillæg på alle varer i et forsøg på at få dækket en del af de markant stigende energipriser.

Stigende priser giver salgsboost i danske genbrugsbutikker

DSK: Vi risikerer at måske 150 butikker giver op henover vinteren

Mere fra DetailWatch

Dagligvarekæde lukker fire butikker

Dagli’ Brugsen lukker fire underskudsgivende butikker fra slutningen af november og starten af december. ”Butikkerne står ikke til at redde,” siger kædedirektør.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs