DetailWatch

Tekstilvirksomhed vil ramme nuludledning i 2040

Danske Kvadrat investerer tocifret millionbeløb i bæredygtige tiltag for at ramme første delmål i strategi, skriver Børsen.

Familieejede Kvadrat, der har hovedsæde i Ebeltoft, havde i 2021 en omsætning på knap 1,6 mia. kr. og et overskud på 27,2 mio. kr. | Foto: Casper Dalhoff/JPA

Tekstilvirksomheden Kvadrat, der i år har tilmeldt sig Science Based Targets-initiativet, har lavet en målsætning om at have en nuludledning i scope 1, 2 og 3 i 2040, skriver Børsen.

I første omgang går selskabet efter at reducere sin CO2-udledning i scope 1 og 2 med 50 pct. i 2025 og 100 pct. i 2030, og derfor investerer Kvadrat fra 2021 til 2023 38 mio. kr. i eksempelvis LED-belysning, isolering af produktionen og vedvarende energi.

Trine Neimann-Platz, der er bæredygtighedsdirektør i Kvadrat, peger på, at scope 3 er ”lidt af en proces”, og at det er en udfordring at samle al data.

“92,7 pct. af vores scope 3-udledning kommer fra vores produkter, så det er afgørende, at vi allerede i designfasen er superskarpe på, hvilke fibre vi bruger, om vi laver mono- eller blendede produkter, og hvor meget energi vi bruger til at producere og transportere dem,” siger hun til Børsen.

Dansk designkoncern åbner showroom i New York

Dansk designkoncern: Corona i Kina og krig i Europa udløser en grumset udsigt

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs