Møbelleverandør med milliardomsætning leverer igen overskud ovenpå årrække med røde tal

Holmris B8 har i de seneste år gennemgået en forandring, der blandt andet betyder, at selskabet ikke længere producerer sine egne møbler. Det har givet økonomisk bonus, viser seneste årsregnskab.
Holmris B8 sælger egne møbler, men tjener størstedelen af pengene på salg af andre brands' møbelklassiskere. | Foto: PR
Holmris B8 sælger egne møbler, men tjener størstedelen af pengene på salg af andre brands' møbelklassiskere. | Foto: PR

Efter en række år med underskud leverer møbelleverandøren Holmris B8 for andet år i træk et overskud, skriver Børsen.

Overskuddet for regnskabsåret 2021/22 lyder på 50 mio. kr. mod 14 mio. kr. sidste år. Selskabet har i de senere år gennemgået en forandring, hvor produktionen af egne møbler er blevet outsourcet, som har forandret virksomheden.

”Det er jo en helt forandret virksomhed. Vi er i dag et design- og salgsselskab, der laver totalløsninger for kunderne, og vi sælger det, kunderne vil have i stedet for at have primært fokus på at få solgt det, vi selv laver. I dag sourcer vi alt fra eksterne producenter. Holmris B8 har været igennem en kraftig slankning. Det har været et langt sejt træk, men det har været det værd,” siger koncernchef Flemming Windfeld til Børsen.

Holmris B8 leverer møbler til bl.a. kontorer og hoteller – såkaldte kontraktmøbler – og tjener størstedelen af sine penge på salg af møbler fra andre brands, men sælger også egne møbler.

Ligesom mange andre i møbelbranchen har Holmris B8 været udfordret af logistikkaos, stigende priser og mangel på materialer, fortæller topchefen til Børsen.

Møbelfirma kigger på alternativer til egetræ: ”Hvis vi kommer i sådan en situation igen, har vi simpelthen ikke råd til det”

Træbranche i knæ: ”Kampen om træet er blevet større”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også