DetailWatch

Vestager: Amazon-forslag skal muligvis justeres for at lukke EU-undersøgelser

Verdens største onlineforhandler kan blive nødt til at justere sine forslag til forbedringer for at afslutte to EU-undersøgelser, lyder det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amerikanske Amazon, der er verdens største onlineforhandler, kan ifølge EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager blive nødt til at justere sine forslag for at stoppe to undersøgelser af selskabets forretningspraksis, skriver Reuters.

I juli sagde Amazon, at det ville oprette en ”data-silo” der forhindrer detailforretningen fra at bruge data fra selskabets markedsplads til at lave konkurrerende private label-produkter.

Selskabet vil også stoppe med forskelsbehandling af egne produkter og behandle sælgere på lige fod, når Amazon rangerer tilbud på dens hjemmeside.

Margrethe Vestager gav interessenter indtil 9. september til at give feedback på forslagene fra Amazon, og en gruppe af NGO’er har kritiseret forslagene, som organisationerne mener, er fyldt med smuthuller.

”Vi er nu i gang med at vurdere feedbacken, hvoraf nogle peger på potentielle forbedringer,” siger Margrethe Vestager ifølge Reuters.

Amerikansk stat åbner konkurrencesag mod Amazon

Amazon dropper planer om nye varehuse og lukker flere eksisterende

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs