Matas tilbagekalder fem varianter af solprodukter

En fejl i konsistensen kan betyde, at flere solcremer fra Matas ikke giver den lovede beskyttelse, og derfor kaldes produkterne tilbage, oplyser selskabet.
Matas tilbagekalder fem varianter af solcreme og tilbyder kunder, der har købt dem, refundering. | Foto: PR/Matas
Matas tilbagekalder fem varianter af solcreme og tilbyder kunder, der har købt dem, refundering. | Foto: PR/Matas
AF MARKETWIRE

Matas har konstateret en fejl i konsistensen på fem varianter af solprodukter, der er solgt enten via Matas.dk eller i en af kædens 260 butikker.

Det oplyser Matas onsdag eftermiddag.

Fejlen kan betyde en ændring af produkternes konsistens, der blandt andet medfører en tilstopning af spray-dysen.

Dette kan potentielt betyde, at de nævnte solprodukter ikke til fulde yder den lovede beskyttelse, skriver Matas i meddelelsen.

”Vi beklager meget de gener, produktfejlen kan medføre. De produkter, vi sælger i Matas, lever op til alle lovens krav, og er gennemtestede og godkendt inden vi sætter varerne til salg. Når vi står i en situation som denne, hvor der er opstået en fejl hos producenten, vælger vi at agere ud fra et forsigtighedsprincip og trækker produkterne tilbage,” siger kommunikationschef Klaus Fridorf fra Matas.

Producenten af Matas Striberne og Matas Natur har sendt de fem produkter til yderligere test på laboratorier i Spanien og Tyskland, men grundet sommerferie forventes svaret først midt/ultimo august.

Matas oplyser, at kunder tilbydes ombytning eller refundering af pengene, hvis de har købt nogle af de pågældende varianter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også