DetailWatch

Lavere tysk inflation: For tidligt at ånde lettet op

Økonom peger på rabatter på brændstof og offentlig transport som medvirkende til opbremsningen i de høje prisstigninger.

Foto: Thomas Borberg

Inflationen i Tyskand er lavere i juni end måneden før, men 7,6 pct. er fortsat et tårnhøjt niveau.

Ifølge seniorøkonom Kristian Skriver fra Dansk Erhverv er det dog også for tidligt at ånde lettet op, selvom inflationen i maj var helt oppe på 7,9 pct.

Han tilskriver opbremsningen i inflationen, at man i Tyskland har forsøgt at afbøde de kraftige prisstigninger ved at give rabatter på offentlig transport samt indføre skatterabatter på brændstof.

”Men det er alt for tidligt at ånde lettet op. Det underliggende prispres er stort,” skriver Kristian Skriver i en kommentar.

Også senioranalytiker Bjørn Tangaa Sillemann fra Danske Bank noterer effekten af rabatterne på offentlig transport og den lavere benzinafgift.

”Med dagens tal slipper tyskerne for en yderligere udhuling af købekraften i denne omgang, men det ændrer altså ikke på, at skyerne samler sig over forbrugerne, som allerede ser ret dystert på tilværelsen,” skriver han i en kommentar.

Han bemærker, at forbrugertilliden ramte en ny bundrekord i juni, og at det kommer til at gøre et alvorligt indhug i genopretningen af tysk økonomi.

”Billige togbilletter og benzinrabat udløber også igen i september, og med fortsat pres på priserne på andre varer og tjenester er der en betydelig risiko for, at tyskerne ikke har set toppen af inflationen endnu,” vurderer Bjørn Tangaa Sillemann.

Forbrugertilliden i Tyskland ventes at falde en anelse mere end ventet i juli

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs