Coop taber kopisag anlagt af designvirksomhed i landsretten

Designvirksomheden Ferm Living får medhold i landsretten i en sag om plagiat af en plantekasse, som selskabet har hevet Coop i retten for at have kopieret og markedsført.
Efter dom fra Landsretten skal Coop stoppe alt salg af en plantekasse, som selskabet er beskyldt for at have plagieret. | Foto: PR / Coop
Efter dom fra Landsretten skal Coop stoppe alt salg af en plantekasse, som selskabet er beskyldt for at have plagieret. | Foto: PR / Coop

En kopisag om designet af en plantekasse koster nu Coop og producenten Wolly & Co. et millionbeløb, efter Østre Landret har givet designvirksomheden Ferm Living medhold i en påstand om plagiat af deres produkt Plant Box.

Det skriver Børsen.

Dommen kommer, efter Ferm Living i 2020 tabte søgsmålet i Sø- og Handelsretten, men altså efterfølgende ankede til landsretten.

Coop skal ud over at stoppe alt salg af plantekassen betale 750.000 kr. plus 100.000 kr. i procesrente til Ferm Living – mens Wolly & Co. skal betale 250.000 kr. og procesrente på 50.000 kr.

”Vi er overraskede over, at to retsinstanser kan komme til så forskellige konklusioner på nøjagtig det samme grundlag. Vi er uenige i dommen, men vi tager den til efterretning,” siger Jens Juul Nielsen, informationsdirektør i Coop i en kommentar til dommen til Børsen.

Coop rejser klimakrav til de største leverandører af fødevarer

Norsk Coop-topchef takker af

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også