Grønlandske Pisiffik øger top og bund i 2021

Den grønlandske dagligvarekæde ser positivt på 2022 og venter ny vækst efter en omsætningsstigning på 5,6 pct.
Pisiffik har 53 butikker i Grønland.
Pisiffik har 53 butikker i Grønland.

Mens Brugseni netop har offentliggjort sit regnskab, kommer den grønlandske dagligvarekædes største konkurrent, Pisiffik, også med sit regnskab, skriver mediet Dagligvarehandlen.

Her fremgår det, at Pisiffik har formået at øge omsætningen med 5,6 pct. til 1,36 mia. kr., mens den grønlandske forretningskæde også har formået at øge bundlinjen til 40,1 mio. kr.

”Årets samlede resultat for Pisiffik anses af ledelsen som værende tilfredsstillende og som forventet, covid-19-situationen taget i betragtning,” skriver ledelsen med adm. dir. ,Per Steen Larsen, i årsrapporten.

Størstedelen af Pisiffik ejes af Norgesgruppen og købmandsfonden KFI, som i 2015 købte kæden fra Dagrofa. Ud over butikkerne Pisiffik driver selskabet også dagligvarebutikkerne Spar og discountbutikkerne Akiki i Grønland.

Pisiffik forventer ny vækst i 2022 med et overskud på omkring 46 mio. kr. efter skat.

Brugseni nærmer sig en milliard

Pisiffiks konkurrent Brugseni har også netop fremlagt regnskab, hvor dagligvarekæden nærmer sig en milliard i omsætning. Væksten på toplinjen betød også, at driftresultatet steg til det bedste i fem år i kæden, der i alt driver 17 dagligvarebutikker i Grønland fordelt på otte lokale brugsforeninger.

Brugsens årsresultat endte på 9,2 mio. kr., hvilket er godt fire mio. kr. lavere end året før. Brugseni forventer i 2022 en stigning i omsætningen på yderligere to pct.

Grønlandsk dagligvarekæde hæver omsætningen for femte år i træk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også