DetailWatch

B&O øger salget men tjener ingen penge

Bang & Olufsen hæver omsætningen for syvende kvartal i træk. Stigende omkostninger lurer.

Foto: Simon Fals

Bang & Olufsen kom ud af tredje kvartal af sit forskudte regnskabsår 2021/22 med en stigende toplinje, hvor nettoomsætningen er vokset til 775 mio. kr. fra 698 mio. kr. i samme periode året før.

På bundlinjen viste tredje kvartal et underskud på 16 mio. kr. mod plus 13 mio. kr. i samme periode sidste år.

”For syvende kvartal i træk leverede vi tocifret vækst. Det gjorde vi på trods af de vedvarende udfordringer med de globale leverandørkæder. Dette skyldtes især det hårde arbejde fra vores partnere og medarbejdere, og jeg vil gerne takke dem for deres store indsats,” siger Kristian Teär, adm. direktør i B&O, i regnskabsmeddelelsen.

Bruttomarginen i regnskabsårets tredje kvartal lød på 44 pct. mod 44,9 pct. i forhold til samme periode sidste år, mens overskudsgraden (EBIT-margin) endte på 0,1 pct. mod 4 pct. i perioden sidste år.

B&O havde frie pengestrømme på minus 14 mio. kr. mod 8 mio. kr. i tredje kvartal 2020/21, hvilket skyldtes stigende omkostninger på komponenter og højere investeringer.

”I Q3 påvirkede den globale mangel på komponenter både vores omkostninger og produkttilgængeligheden, og vi forventer, at dette fortsætter i et stykke tid. Derudover ser vi højere usikkerhed relateret til forbrugerefterspørgsel som følge af højere inflation, Ruslands tragiske invasion af Ukraine og Covid-19 nedlukninger i Kina,” siger Kristian Teär.

Bang & Olufsen fastholder forventningerne for det skæve regnskabsår 2021/2022, selv om selskabet er ramt af højere omkostninger.

Det går ud over forventningerne til EBIT-marginen før særlige poster, der nu ses lande i den lave ende af det tidligere udmeldte interval på 2-4 pct.

Selskabet venter en omsætning mellem 2,9 til 3,1 mia. kr.

Ukrainsk ambassadør opfordrer danske virksomheder til at trække sig fra Rusland

B&O afviser mavepuster fra sanktioner på luksusvarer: Vi har stoppet salget

Mere fra DetailWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede