Ecco-ejer har fået næsten 700 millioner udbetalt på 12 år

Siden 2011 har datter af Ecco-stifteren Karl Toosbuy, Hanni Toosbuy Kasprzak, fået udbetalt store tocifrede millionbeløb, viser en gennemgang, Børsen har foretaget.
Foto: Rikke Kjær Poulsen
Foto: Rikke Kjær Poulsen

Salget af Ecco-sko har gjort familien bag til en af landets rigeste og spækket godt i kassen hos Hanni Toosbuy Kasprzak, der er datter af Ecco-stifter Karl Toosbuy. Det skriver Børsen.

Ifølge avisens gennemgang af regnskaberne fra Hanni Toosbuy Kasprzaks holdingselskab, Anpartsselskabet af 1. oktober 2011, er der siden holdingselskabet blev stiftet i 2011 blevet udbetalt 698 mio. kr. til ejeren. 

De seneste to år har udbyttet været på 30 mio. kr. årligt, som også står til at blive udbetalingen i 2023.

Hanni Toosbuy Kasprzak ejer 27 pct. af Ecco-koncernen og har bestemmende indflydelse, mens hendes to børn Anna og André Kasprzak ejer hver 36,5 pct. Regnskaberne fra deres holdingselskaber viser ikke udbyttebetalinger de seneste år ifølge Børsen. 

Ecco-koncernen offentliggjorde i sidste uge regnskabet for 2022, der viste fremgang i både omsætning og indtjening i et år, hvor koncernen har mødt hård kritik for beslutningen om at bevare sine aktiviteter i Rusland. 

Ecco købte i 2020 det russiske selskab Ecco Ros, der driver brandets 250 butikker i landet. Overtagelsen for omkring en milliard kr. var selskabets hidtil største investering. I 2021 stod det russiske marked for en omsætning på 1,2 mia. kr. for skobrandet. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jeff Gravenhorst har en fortid i ISS, hvor han var adm. direktør fra 2010 til 2020. | Foto: Stine Bidstrup

Coop Danmark finder ny formand

For abonnenter