Britisk dagligvarekæde vil levere varer med små selvkørende robotter

24.000 kunder får mulighed for automatiseret hjemmeleveringlevering af dagligvarer fra kæden Co-op.
Starship Technologies, der står bag den selvkørende robot, har samarbejdspartnere over hele verden. | Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix
Starship Technologies, der står bag den selvkørende robot, har samarbejdspartnere over hele verden. | Foto: Rolf Vennenbernd/AP/Ritzau Scanpix

Den britiske dagligvarekæde Co-op tester – startende fra denne uge – små anonyme og selvkørende robotter fra logistikselskabet Starship Technologies, der skal være med til at levere dagligvarer hjem til kunderne.

Det skriver The Guardian.

Den forholdsvis anonyme hvide elektroniske bil med seks hjul fik sin debut for fem år siden i Milton Keynes og er siden blevet testet i Cambridge, Leeds og Northampton. Nu skal den seneste udvidelse gøre det muligt for 24.000 kunder at få leveret varer ud i Sale i amtet Greater Manchester.

Robotterne kører på fortovene i ganghastighed og er både i stand til at navigere rundt i lokale områder, stoppe og vente på grønt lys og er i stand til at parkere udenfor forbrugerens hjem, til de kommer ud og bruger en app til at låse robotten op.

Siden Starship Technologies blev lanceret i Silicon Valley i april 2018 har it-virksomheden lavet over fire mio. leverencer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også