Coop-topchef har solgt aktier i ejendomsselskab til Coop Invest

Det vækker undren hos professor og lektor, at Coop Invest ikke fik lavet ekstern vurdering, da investeringsselskabet købte aktier af Coop-topchef, skriver Børsen.
Foto: Kim Frost
Foto: Kim Frost

Coop Invest købte sidste år 21.242 aktier i britiske Melloventures, der ejer det danske ejendomsselskab Brikk, og 317 af aktierne var ejet af Coop-topchef Kræn Østergaard Nielsen, som solgte aktierne for omkring 100.000 kr., efter han privat havde købt dem for samme beløb i december 2021, skriver Børsen.

Troels Michael Lilja, professor i selskabsret på Syddansk Universitet, og Therese Strand, lektor i selskabsret på CBS, peger begge på, at der burde været foretaget en ekstern vurdering af aktierne på købstidspunktet, så man var sikker på, om de blev handlet på markedsvilkår og ikke for dyrt.

”Når det som i dette tilfælde handler om at købe en investering fra en af organisationens adm. direktører, er det ligegyldigt, hvor lavt beløbet er. På den måde vil man sikre, at prisen er korrekt og ikke blevet påvirket af interesser. Det kan vi ikke udelukke, at den er blevet i dette tilfælde,” siger Therese Strand til Børsen.

Coop-formand Lasse Bolander skriver til avisen, at det var en forudsætning, at Kræn Østergaard Nielsen skulle frasælge sine aktier, hvis Coop Invest skulle investere i Melloventures for at undgå en interessekonflikt.

“Da salget af Kræn Østergaard Nielsens ubetydelige aktiepost skete få måneder efter købet, var det vurderingen, at en ny ekstern værdisætning ikke gav mening. På den måde sikrede vi i øvrigt, at investeringen for Kræn Østergaard Nielsen hverken gav en gevinst eller et tab,” skriver formanden i en mail til Børsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også