Bestseller-brand vil øge andelen af øko-bomuld efter fald sidste år

Økologisk bomuld skal udgøre 30 pct. af det samlede forbrug af bomuld i Jack & Jones tøjproduktion i 2025. Integritetsproblemer gav fald sidste år.
Økobomuld prioriteres særligt i never put of stock-varer som t-shirts, da det giver volumen til materialebrugen
Økobomuld prioriteres særligt i never put of stock-varer som t-shirts, da det giver volumen til materialebrugen

Sidste år faldt andelen af øko-bomuld i Jack & Jones tøjproduktion og derfor stiller brandet skarpt på at løfte andelen i år for at nå i mål med sin 2025-ambition.

Det skriver Bestseller, der står bag herretøjsbrandet, i en pressemeddelelse.

Jack & Jones vil i år øge brugen af såkaldte direct-to-farm bomuld, som kan spores fra dyrkningen på bomuldsmarken til det færdige produkt i butikken. Det skal ske ved at indgå bindende aftaler med bomuldsproducenterne allerede inden høstsæsonen, skriver modeselskabet.

Direct-to-farm bomuld udgør i dag godt 25 pct. af Jack & Jones’ forventede samlede mængde bomuld for det kommende år - målet er 30 pct. i 2025.

”Det er en klar forpligtelse, og det signalerer, at dette er vejen frem. En af vores primære miljøpåvirkninger kommer fra de materialer, vi bruger, så det har en væsentlig betydning at gå fra konventionel bomuld til direct-to-farm,” udtaler Anders Gam, der er brand director for Jack & Jones i meddelelsen.

Øko-bomuld halveret

Den økologiske bomuld bruges især til never-out-of-stock (noos) varer, som er klassiske styles, der sælges sæson efter sæson som t-shirts for at øge volumen, siger Gregory Simsick, Noos Supply Chain Manager hos Jack & Jones.

“Langt størstedelen af denne volumen tilføres vores Noos-program. Hver eneste gang vi konverterer en Noos-style fra konventionel til direct-to-farm-bomuld, så vil procentdelen stige påfaldende på grund af den blotte størrelse af vores program.”

Samlet blev andelen af økologisk bomuld i Bestsellers tøjproduktion næsten halveret sidste år og faldt fra 21 pct. i 2021 til 11 pct. i 2022. Det skyldes især problemer med integritet og kvalitet i de gængse sourcing-metoder, skriver Bestseller. Derfor er blikket nu rettet mod direct-to-farm-tilgangen for at have hånd i hanke med alle led i produktionen og forbedre tallene i år.

”Tilgangen – hvor vi booker bomuldsfibre allerede forud for høstsæsonen – hjælper os med at sikre fremtidens udbud af ægte økologisk bomuld med langsigtet planlægning. Disse flerårige aftaler er samtidig også langt mere attraktive for bomuldsbønderne,” siger Danique Lodewijks, Senior Project Specialist hos Bestseller.

Kun omkring én procent af verdens bomuld er dyrket og certificeret økologisk ifølge meddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også