Analytiker om B&O-regnskab: "Bedre end frygtet"

Trods en nedpræcisering af forventningerne til helåret mener analytiker, at resultatet er bedre end frygtet. Nu venter nye udfordrende kvartaler.
"Vi fastholder vores forventninger, men på grund af den usædvanlig høje usikkerhed forventer vi nu et resultat i den lavere ende af spændet,” udtalte topchef Kristian Teär i forbindelse med regnskabet. | Foto: Jens Dresling
"Vi fastholder vores forventninger, men på grund af den usædvanlig høje usikkerhed forventer vi nu et resultat i den lavere ende af spændet,” udtalte topchef Kristian Teär i forbindelse med regnskabet. | Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

Bang & Olufsen har nedpræciseret forventningerne til helåret og ser fortsat makroøkonomiske udfordringer og usikkerhed forude.

Alligevel går det bedre for selskabet, end man kunne have frygtet, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

”B&O klarer sig bedre end frygtet. De kommende kvartaler bliver udfordrende, og helåret bliver heller ikke noget, som vil gå over i historiebøgerne som rigtig godt. Når det er sagt, gør B&O det, som er muligt, og måske endda lidt til,” skriver Per Hansen i en kommentar til regnskabet.

Han hæfter sig blandt andet ved, at omsætningen mål i lokale valutaer er steget 6 pct. det seneste kvartal.

”Hvilket i forhold til den økonomiske afmatning og nedlukning i Kina må vurderes til at være væsentlig bedre end frygtet. Spørgsmålet er, om investorerne er villige til at give selskabet kurskredit for den udvikling, og vil vente på det næste regnskabsår, som forhåbentlig bliver bedre?,” lyder det fra Per Hansen.

Aktien stiger 5 pct. til 9,84 kr. onsdag, hvor B&O har offentliggjort regnskab for andet kvartal og første halvår 2022/23.

Her præciserer selskabet sine forventninger til hele regnskabsåret, hvor der dermed nu sigtes efter noget, der kunne minde om negativ vækst og en neutral til negativ driftsmargin. Selskabet venter fortsat en omsætningsvækst mellem minus 4 pct. og plus 5 pct. og en driftsmargin (EBIT) før særlige poster i intervallet minus 2 pct. til plus 3 pct.

Men begge dele ventes nu at ramme den lave del af intervallerne. Ligeledes ventes de frie pengestrømme at ramme tættere på bunden af intervallet på minus 50 mio. kr. til plus 100 mio. kr.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også