Amazon sætter byggeri af logistiklagre på pause i Spanien

Inflation og tilbagegang på onlinemarkedet får den amerikanske e-commerce-gigant til at holde igen med opførelsen af spanske logistiklagre, skriver Ecommercenews
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238
Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amazon kommer først til at åbne de planlagte logistiklagre i Spanien i 2024, efter det 150.000 kvadratmeter store byggeri er blevet sat på pause, skriver Ecommercenews.

Det er tilbagegangen, der i øjeblikket rammer onlinemarkedet, og den skyhøje inflation, der får Amazon til at sætte projektet på pause.

Amazon har i de seneste år været nødt til at udvide sine lagerfaciliteter i takt med, at selskabet bare er vokset og vokset på tværs af landegrænser. Ifølge Amazon kostede overkapacitet, tabt produktion og inflation i andet kvartal 2022 5,6 mia. euro, svarende til 41,6 mia. kr.

Inflationen ligger aktuelt på 10,5 pct. i Spanien, og ligesom herhjemme er e-handlen aftagende. De nye varehuse er planlagt i byerne Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastián, Asturias, Vigo, Sevilla, Girona og Reus (Tarragona) og forventes nu forsinket til mindst 2024. Amazon har i forvejen 28 logistikcentre i Spanien.

Vestager: Amazon-forslag skal muligvis justeres for at lukke EU-undersøgelser

Opkøbsbølge blandt netbutikker løjer af: ”Det er et fuldstændig andet marked”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også