DetailWatch

Amazon sætter byggeri af logistiklagre på pause i Spanien

Inflation og tilbagegang på onlinemarkedet får den amerikanske e-commerce-gigant til at holde igen med opførelsen af spanske logistiklagre, skriver Ecommercenews

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amazon kommer først til at åbne de planlagte logistiklagre i Spanien i 2024, efter det 150.000 kvadratmeter store byggeri er blevet sat på pause, skriver Ecommercenews.

Det er tilbagegangen, der i øjeblikket rammer onlinemarkedet, og den skyhøje inflation, der får Amazon til at sætte projektet på pause.

Amazon har i de seneste år været nødt til at udvide sine lagerfaciliteter i takt med, at selskabet bare er vokset og vokset på tværs af landegrænser. Ifølge Amazon kostede overkapacitet, tabt produktion og inflation i andet kvartal 2022 5,6 mia. euro, svarende til 41,6 mia. kr.

Inflationen ligger aktuelt på 10,5 pct. i Spanien, og ligesom herhjemme er e-handlen aftagende. De nye varehuse er planlagt i byerne Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastián, Asturias, Vigo, Sevilla, Girona og Reus (Tarragona) og forventes nu forsinket til mindst 2024. Amazon har i forvejen 28 logistikcentre i Spanien.

Vestager: Amazon-forslag skal muligvis justeres for at lukke EU-undersøgelser

Opkøbsbølge blandt netbutikker løjer af: ”Det er et fuldstændig andet marked”

Mere fra DetailWatch

Dagligvarekæde lukker fire butikker

Dagli’ Brugsen lukker fire underskudsgivende butikker fra slutningen af november og starten af december. ”Butikkerne står ikke til at redde,” siger kædedirektør.

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs