DetailWatch

Foot Locker på himmelflugt i formarked efter overraskende kvartal

Sportskæden overgik forventningerne på flere parametre i andet kvartal og bliver belønnet i formarkedet.

Den amerikanske skobutikskæde Foot Locker har fredag leveret et regnskab for andet kvartal med en overraskende stærk indtjening.

Det sender aktien op i det amerikanske formarked med 20,1 pct til 38,50 dollar.

Analytikerne havde forventet en indtjening per aktie på 0,8 dollar, men Foot Locker landede et mere positivt resultat på 1,10 dollar i kvartalet mod 2,21 dollar i samme kvartal året før.

Det skriver Bloomberg News.

Salget for andet kvartal 2022 lå 9,2 pct. lavere end samme periode i det coronaramte 2021, hvor folk havde flere penge mellem hænderne til at købte for, da services var begrænset grundet nedlukninger. Men hvis man sammenligner med det mere sammenlignelige andet kvartal i 2019 altså før corona, så lander omsætningen 16,4 pct. højere i 2022.

”Selvom vi ser en stigende udfordring på baggrund af den makroøkonomiske situation, har vi leveret et solidt regnskab i andet kvartal mod det fremragende regnskabsår 2021, der var positivt påvirket af stimulus-checks,” fortæller Richard A. Johson, administrerende direktør i Foot Locker.

Foot Lockers forventninger deres sammenlignelige salgsvækst for 2022 opjusteres til minus 8-9 pct. fra den øvre ende af minus 8-10 pct.

Efter næsten 30 år træder Richard Johnson ned fra posten som topchef per 1. september, hvor Mary N. Dillon, der indtil for nyligt var administrerende direktør i Ulta Beauty, tager over.

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs