Foot Locker på himmelflugt i formarked efter overraskende kvartal

Sportskæden overgik forventningerne på flere parametre i andet kvartal og bliver belønnet i formarkedet.
AF MARKETWIRE

Den amerikanske skobutikskæde Foot Locker har fredag leveret et regnskab for andet kvartal med en overraskende stærk indtjening.

Det sender aktien op i det amerikanske formarked med 20,1 pct til 38,50 dollar.

Analytikerne havde forventet en indtjening per aktie på 0,8 dollar, men Foot Locker landede et mere positivt resultat på 1,10 dollar i kvartalet mod 2,21 dollar i samme kvartal året før.

Det skriver Bloomberg News.

Salget for andet kvartal 2022 lå 9,2 pct. lavere end samme periode i det coronaramte 2021, hvor folk havde flere penge mellem hænderne til at købte for, da services var begrænset grundet nedlukninger. Men hvis man sammenligner med det mere sammenlignelige andet kvartal i 2019 altså før corona, så lander omsætningen 16,4 pct. højere i 2022.

”Selvom vi ser en stigende udfordring på baggrund af den makroøkonomiske situation, har vi leveret et solidt regnskab i andet kvartal mod det fremragende regnskabsår 2021, der var positivt påvirket af stimulus-checks,” fortæller Richard A. Johson, administrerende direktør i Foot Locker.

Foot Lockers forventninger deres sammenlignelige salgsvækst for 2022 opjusteres til minus 8-9 pct. fra den øvre ende af minus 8-10 pct.

Efter næsten 30 år træder Richard Johnson ned fra posten som topchef per 1. september, hvor Mary N. Dillon, der indtil for nyligt var administrerende direktør i Ulta Beauty, tager over.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også