DetailWatch

Fleggaard lukker online supermarked

For en lille måned siden købte Fleggaard-koncernen de tre stiftere ud af netbutikken Postme. Nu afvikler selskabet forretningsbenet.

Jens Klavsen, topchef i Fleggaard-koncernen, udtalte i forbindelse med opkøbet i 2020, at PostMe var "et godt match". | Foto: Anders Brohus

Det er knap nok en måned siden, at DetailWatch kunne berette, at Fleggaard-koncernen købte de tre stiftere Christoffer Munck, Anders Thøgersen og Morten Cramer helt ud af netbutikken Postme, der sælger nonfood og dagligvarer. Nu afvikler Fleggaard så online supermarkedet.

Det fremgår af Postmes egen hjemmeside, hvor selskabet i øjeblikket holder ophørsudsalg.

”Vi har valgt at prioritere ressourcerne anderledes, derfor lukker vi ned for onlineshoppen inden længe,” skriver selskabet ledsaget af slagtilbud på alverdens forskellige typer produkter.

”Hjælp os med at tømme lageret. Alt sælges efter først-til-mølle – så når varen er solgt, kommer den ikke igen,” står der videre.

Sådan ser det ud, når kunderne besøger Postmes hjemmeside. | Foto: Screenshot fra Postme
Sådan ser det ud, når kunderne besøger Postmes hjemmeside. | Foto: Screenshot fra Postme

Jens Klavsen, adm. direktør i koncernen, bekræfter til nichemediet Retailnews, at Fleggaard har besluttet at afvikle virksomhedens aktiviteter.

”Vi har over de seneste år haft en rigtig god vækst i både kunder og omsætning, men vi må erkende, at der er lang vej til et overskud. Samtidig har vi besluttet at investere massivt i vores klik-og-hent-setup og har valgt at prioritere vores ressourcer her.”

Da Fleggaard i 2020 opkøbte majoriteten af Postme, udtalte Jens Klavsen til Finans, at koncernen altid er på udkig efter opkøb, der kan passe ind og udvikles.

”I denne forbindelse fandt vi frem til, at Postme er et godt match, da virksomheden passer rigtig godt ind i vores digitale strategi. Vi forventer, at vi med vores kompetencer, erfaring og kapital kan føre virksomheden videre til næste niveau,” sagde han dengang.

Har kæmpet med økonomien

Webshoppen, der holder til i Herlev på Sjælland, kom i det skæve regnskabsår 2020/21 ud med et underskud på 3,3 mio. kr. efter en betragtelig investering i personalet, der betød, at personaleomkostningerne voksede til 5,1 mio. kr. mod 1,9 mio. kr. i regnskabet året før.

I det hele taget har Postme kæmpet med at opretholde en rentabel økonomi. Blot to gange i løbet af de seneste 10 år har virksomheden således genereret overskud.

Fleggaard-koncernen er primært kendt for grænsehandelkæderne Fleggaard og Calle, men koncernen rummer også alt fra grossisthandel til billeasing og en række yderligere aktiviteter i både ind- og udland.

Fleggaard beskæftiger i alt 1.200 fuldtidsmedarbejdere og kom i 2020/21 ud med en omsætning på 5,65 mia. kr. mod 6,6 mia. kr. året før. Overskuddet lød dengang på 238,6 mio. kr.

Fleggaard køber ejere helt ud af online supermarked

Kunderne strømmer til grænsebutikkerne – men høje benzinpriser er en kæp i hjulet

Mere fra DetailWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs