DetailWatch

Seniorrådgiver venter prisfald for fødevarer i slutningen af 2022

De høje priser på fødevarer vil toppe ved årsskiftet, vurderer seniorrådgiver ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi og cheføkonom i Landbrug og Fødevarer.

Foto: Miriam Dalsgaard

Fødevarepriserne, der ifølge Danmarks Statistik er steget 14,7 pct. siden sidste år, vil atter begynde at falde efter udgangen af 2022, vurderer både Henning Otte Hansen, seniorrådgiver for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københanvs Universitet, og Martin Kristian Brauer, cheføkonom i Landbrug og Fødevarer i Børsen.

Dog vil det tage flere år før priserne når samme niveau som før coronakrisen og krigen i Ukraine skabte højere produktionsomkostninger og råvareknaphed, forventer Henning Otte Hansen.

“Der er en forsinkelse fra billigere råvarer til billigere fødevarer, det tager måske to-tre år, før vi har nået bunden igen på fødevarepriserne,” siger han til Børsen.

Samtidig vil eksempelvis supermarkedskæder formentlig undgå at sende prisfald videre til kunderne med det samme, men først sikre sig at faldene i råvarepriserne ikke blot er kortvarige, påpeger Henning Otte Hansen.

Dyre madvarer giver Too Good To Go kronede dage

Prisstigninger koster almindelig familie 34.000 kr. om året

Trods faldende råvarepriser vil forbrugerpriserne fortsat stige

Mere fra DetailWatch

Russisk firma er klar med Lego-erstatning

Den russiske virksomhed Inventive Retail Group, der stod for driften af Legos butikker i Rusland, før Lego trak sig ud, fortsætter med at sælge Lego-produkter i nyt navn.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs