DetailWatch

Pessimisme om fremtiden breder sig blandt danske virksomheder

Råvaremangel og inflation får mange virksomheder til at nedjustere forventninger til fremtidig vækst, viser undersøgelse fra Dansk Industri.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix.

Krig, råvaremangel og skyhøj inflation har fået danske virksomheder til at sænke deres forventninger til fremtiden.

Det viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri, hvori fire ud af ti virksomheder svarer, at man har sænket forventninger til væksten, skriver Børsen.

Ifølge DI har i alt 501 virksomheder med samlet 57.000 ansatte deltaget i undersøgelsen, og ud af dem svarer 39 pct., at man ikke har ændret i vækstudsigterne, mens 15 pct. har styrket vækstforventningerne til det kommende år.

Selv om nogle er hårdere ramt end andre, er det dog alle brancher, der er berørt, fortæller underdirektør i DI, Morten Granzau Nielsen:

”Hvis du arbejder med meget arbejdskraftintensive virksomheder, der er det særligt manglen på arbejdskraft, der tynger. Når du er ovre i industrien, mangler de også medarbejdere, men også i høj grad materialer,” siger han.

(Denne artikel er bragt i samarbejde med vores søstermedie FødevareWatch)

Dansk eksport af modetøj vokser kraftigt på et enkelt år

Lego vil åbne 80 nye butikker i Kina i år

Norsk sportskoncern sælger ud i Rusland

Mere fra DetailWatch

"Google Analytics er kun toppen af isbjerget"

Vejen er lang før danske webshops kan sænke skuldrene, efter Datatilsynet har dømt brugen af Google Analytics ude - også selvom der ifølge amerikansk medie er et dekret på vej, der skal sikre en løsning, mener chef i bureauet Impact Extend.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

DetailWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs