Svensk byggemarkedskæde tæller ned til åbning i Vejle

Ambitionen er 25 butikker i Danmark for svenske Byggmax, der slår de første rød-hvide døre op om godt to uger i Vejle. Afdelingschef har erfaring fra bl.a. Stark.
Svenske Byggmax har i løbet af det seneste år opkøbt Næstved Lavpristræ A/S og den danske navnebror Bygmax.
Svenske Byggmax har i løbet af det seneste år opkøbt Næstved Lavpristræ A/S og den danske navnebror Bygmax.

Den svenske byggermarkedskæde Byggmax meldte i april sit indtog på det danske marked og nu er der sat åbningsdato på det første byggemarked i Vejle.

Det skriver bl.a. Jydskevestkysten.

Byggmax åbner fredag d. 29. juli varehuset i Vejle, der er på 2500 kvadratmeter og ligger ikke langt fra konkurrenter som Bauhaus, Jem & Fix, Harald Nyborg og Davidsen Tømmerhandel.

Afdelingschef for det nye varehus er Mathias Mayn Jensen, der er 27 år og har otte års erfaring fra byggemarkedsbranchen bl.a. som butikschef i Stark i Brabrand.

”Hvis man skal sammenligne Byggmax med de byggemarkeder, som danskerne kender i forvejen, vil det være et sted imellem Jem & Fix og Bauhaus - vi har Jem & Fix’ priser og Bauhaus’ store udvalg,” siger han.

Målet er fem butikker om året

I forbindelse med annonceringen af ekspansionen til Danmark, meldte Byggmax ud, at det er ambitionen at åbne 25 nye butikker inden for fem år.

”Etableringen i Danmark betyder, at vi vil være til stede i alle fire nordiske lande. Det føles som et helt naturligt skridt for os. Med butiksåbninger, den stærke online-tilstedeværelse og samarbejdet med de forskellige forretninger, vi har overtaget, tror jeg på, at Byggmax’ satsning får succes i Danmark,” sagde Mikael Bengtsson, landechef i Danmark, i en meddelelse.

Den svenske byggemarkedskæmpe har mere end 190 butikker fordelt i Sverige, Norge og Finland og begyndte allerede i 2021 det danske indtog, da kæden overtog Næstved Lavpristræ, hvis fire sjællandske butikker på sigt skal integreres i Byggmax-brandet.

Derudover har kæden også opkøbt sin danske navnebror Bygmax A/S, der driver en dansk netbutik med fokus på byggematerialer og gør-det-selv-produkter.

Byggmax er ét af de største byggemarkeder på det nordiske marked med en omsætning i 2021 på cirka 5,5 mia. kr. Selskabet er børsnoterede på Nasdaq i Stockholm.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også