Coop er i priskrig med Stryhns og fjerner talrige produkter

Konflikt om prisstigninger mellem Coop og Stryhns Gruppen får nu dagligvarekæden til at fjerne to tredjedele af Stryhns-produkterne fra hylderne.
Foto: PR / Stryhns
Foto: PR / Stryhns

Dagligvarekoncernen Coop har per 1. juli fjernet to tredjedele af Stryhns Gruppens sortiment, og salat-, leverpostejs- og pølseproducenten må som konsekvens fyre 45 medarbejdere.

Det fortæller adm. direktør i Stryhns Gruppen, Kristian Kornerup Jensen, til Food Supply.

Han begrunder konflikten mellem de to aktører med en uvillighed til at acceptere de prisstigninger, som fødevareproducenten har set sig nødsaget til at sende videre til kunderne som følge af stigende produktionsomkostninger.

”Vi er nødt til at få dækket få vores omkostninger, eller går vi i røde tal. Og det har alle vores kunder accepteret med undtagelse af Coop,” siger han.

Ifølge mediet er der primært tale om medarbejdere, der er timelønnede i højsæsonen, mens der ikke bliver fyringer blandt funktionærstaben og salgsstyrken.

Coops kategorichef Thomas Møller bekræfter over for Food Supply, at der har været stor afstand mellem dagligvarekæden og Stryhns Gruppen i forhandlingerne, og man har derfor valgt at skære fjerne to tredjedele Stryhns-produkter fra hylderne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Coop sætter ny runde klima-crowdfunding i gang

Supermarkedernes egne mærker udgør tæt på 40 pct. af de solgte varer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også