Boghandlere frygter konsekvenser af prisstigninger på papir

I boghandlerkæden Bog & Idé kan stigende priser på papir – og dermed bøger – allerede mærkes på salget, skriver Børsen.
Foto: Bog & Idé/PR.
Foto: Bog & Idé/PR.

Danske forlag varsler prisstigninger på bøger, og det bekymrer i høj grad landets største boghandlerkæde Bog & Idé. Her oplever man allerede et svagt fald i salget af bøger i 2022 på alt undtagen tilbudsbøger. Det siger Marianne Pedersen, adm. direktør i Indeks Retail, der er kædekontor for kæden, til Børsen.

Hun påpeger at bogbranchen er særligt sårbar, fordi bøger er meget prisfølsomme. En prisændring på 1 pct. fører typisk til en ændring i salget på 1,5 pct.

“Når priselasticiteten er, som den er, og bøger jo ikke koster meget i forvejen, frygter jeg, at kunderne helt dropper at købe den bog, de står med eller venter med at købe den. Det vil være helt forfærdeligt,” siger Marianne Pedersen til avisen.

Også boghandlerkæden Kontur med 55 butikker landet over har oplevet et fald i salget, der dog også kan skyldes generelle prisstigninger i samfundet, vurderer kædechef Steffen Fjord til mediet.

Svær tilbagevenden fra corona

Indeks Retail, der også er kædekontor for Legekæden, havde trods forsyningsproblemer og nedlukning medvind på top- og bundlinje sidste år. Omsætningen steg i 2021 med godt 30 mio. kr. til 576 mio. kr., mens blev der lagt knap en halv mio. kr. til bundlinjen, der endte på 4,4 mio. kr. Ved offentliggørelsen af sidste års regnskab regnede selskabet med et lidt mindre 2022-resultat.

”Lige nu kæmper vi hver dag for at holde prisstigninger så meget i ro, som vi kan, og sikre forsyningssikkerheden. Det er lige så stor en opgave som sidste år,” sagde Marianne Lyngby Pedersen i maj til DetailWatch.

Tiktok-hashtag har fået salget af engelske bøger til at eksplodere i Bog & Idé

Bog & Idé-selskab fortsætter fremgang: ”Det har været et omvæltningernes år igen i 2021”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også