Harald Nyborg-familien tjener for første gang penge på kildevand og sodavand

Bruttofortjenesten er vokset gevaldigt for Danish Bottling Company, der blandt andet producerer kildevand og Nornir-sodavand. Det giver samtidig selskabets første overskud.
Kurt Daell købte i 1983 Harald Nyborg. I dag er han bestyrelsesformand i koncernen og sidder også i bestyrelsen i Danish Bottling Company. | Foto: Brian Karmark/ERH
Kurt Daell købte i 1983 Harald Nyborg. I dag er han bestyrelsesformand i koncernen og sidder også i bestyrelsen i Danish Bottling Company. | Foto: Brian Karmark/ERH

Siden den spæde start i 2004 har det ikke været en specielt god forretning for Daell-familien, der står bag Harald Nyborg-koncernen, at producere kildevand og sodavand i selskabet Danish Bottling Company.

Selskabet har hidtil givet underskud i alle årene, hvor selskabet næsten årligt har kunnet indkassere tocifrede milliontab med 2010 som det ringeste år, hvor selskabet havde et minus på knap 30 mio. kr.

Men for første gang viser kildevand- og læskedrikforretningen sig som lønsomt efter et 2021, der gav et overskud på 2 mio. kr. efter en forbedring i 2020, der dog stadig bød på et underskud på 1,5 mio. kr..

Bag Danish Bottling Companys første overskud ligger en betydelig vækst i salget. Bruttofortjenesten lander i 2021 på 24,2 mio. kr. og er dermed næsten fordoblet i forhold til 2019-regnskabet.

Årsresultatet betyder, at egenkapitalen vokser fra 21,9 mio. kr. i 2020 til 23,9 mio. kr. i 2021. Årsagen til den høje egenkapital, der kommer til trods for de mange års underskud, er, at Daell-familien i flere omgange har postet store millionbeløb ind i selskabet for at holde det kørende.

I beretningen fremhæver ledelsen bl.a., at der bl.a. er investeret i produktionsanlægget og ”yderligere produktskapacitet og kvalitetsfremmende foranstaltninger.”

Det har bidraget til, at den generelle afsætning målt i enheder er øget med 14,5 pct. i forhold til 2020. Ledelsen kalder resultatet for 2021 for ”tilfredsstillende.”

Stort koncernoverskud

Danish Bottling Company producerer og sælger kildevand, saft og sodavand, baseret på mineralvand fra egen kilde med navnet Nornir. Virksomhedens produkter sælges blandt andet i Rema 1000.

Danish Bottling Company er 100 pct. ejet af Harald Nyborg-koncernen, der står bag de to store byggemarkeder Harald Nyborg og Jem & Fix samt Daells Bolighus, der har to boligvarehuse i henholdvis Odense og Glostrup.

I koncernen voksede nettoomsætningen for femte år i streg til 7,5 mia. kr. og et koncernoverskud på 546,4 mio. kr. i 2021. Væksten var i høj grad drevet af overskuddene i Harald Nyborg og Jem & Fix, hvoraf sidstnævnte præsterede en omsætning på 3,7 mia. kr. og et rekordhøjt overskud på knap 410 mio. kr.

I den anden ende af skalaen ligger Daells Bolighus, der for 14. år i streg præsterede et nyt underskud i 2021 på 16 mio. kr.

Bag Harald Nyborg-koncernen står Daell-familien, der består af Kurt Daell og hans sønner Erling og Njal Daell.

Gør det selv-koncern løfter både top- og bundlinje

Resultatet falder for andet år i træk for møbelfirma efter salg til kapitalfond

Pengene fosser stadig ud af Daells Bolighus

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også